Facebook

Menu

Góralskie śniadania, zakaski na zimno
Jajka sadzone na bekonie z dwóch jaj
Jajecznica na maśle z czterech jaj
Jajka sadzone
Parówki na gorąco
Parówki "Pańskie"
Kiełbasa grillowania z cebulką
Kiełbasa gotowana
Tosty zapiekane szynką i serem żółtym
Plastry boczku zapiekane oscypkiem z żurawiną
Oscypek na zimno
Oscypek z grilla z żurawiną
Smalec z ogórkiem i pieczywem


Zupy
Kwaśnica z "Wkładką"
Barszcz czysty
Barszcz /uszka lub krokiet/
Rosół z kluskami góralskimi
Pomidorowa z makaronem
Grochówka


 Dania mięsne
Przysmak "Stajkowa"
Jagnięcina w warzywach
Żeberko pieczone z ziemniakiem z grilla i kapustą zasmażaną
Placek jagnięcy z oscypkiem i zestawem surówek
Schabowy po "Juhasku"
Zapiekanka "Bacowska"
Placek po "Zbójnicku"
Karczek w sosie własnym
Przysmak "Drwala"
Schab grillowany z oscypkiem i żurawiną
Polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowo-koperkowym
Filet z kurczaka panierowany
Filet z kurczaka grillowany
Kiszka "Pienińska"
Grule omascone boczkiem i cebulą z kwaśnym mlekiem


 Dania rybne
Pstrąg smażony
Sola w klarze jajecznej
Łosoś


 Pierogi i dania jarskie
Pierogi ruskie omascone cebulą
Pierogi z kapustą i grzybami
Pierogi z mięsem omascone boczkiem
Mix pierogów - mięsne, ruskie, z kapustą i grzybami
Naleśniki z serem, bitą śmietaną z polewą truskawkową
Kotleciki z sera żółtego panierowane


 Dodatki
Frytki
Frytki spadollini
Ziemniaki gotowane
Ziemniaki opiekane
Kluski śląskie
Ryż
Pieczywo
Masło
Ketchup, musztarda, majonez, chrzan, sos czosnkowy


Surówki
Marchewka
Surówka z białej kapusty
Kapusta zasmażana
Buraczki czerwone
Zestaw surówek / biała kapusta, marchewka, buraczki/


 Szybki lunch
Góralburger
Hamburger
Cheesburger
Zapiekanka
Flaczki
Gulasz
Placki ziemniaczane


 Desery
Ciasto dnia